HTML

Sericarius: selyem, kendő, selyemkendő

Sericarius: Latin szó, jelentése selyemkereskedő, selyemműves Akik személyesen ismernek jól tudják, hogy szinte mindig valamilyen kendőt viselek. Úgy érzem tökéletesnek ha az öltözékhez tartozik egy selyem vagy bármilyen kendő ami a viselőjének tetszik, hozzá magához és a többi ruhadarabjához is illik. Csak nagyon finom és különleges anyagokkal foglalkozom. Csak olyan kerülhet ki a kezeim közül amit bátran vállalok, amit magam is használnék vagy viselnék. Amihez szívesen adom a nevem és amivel kapcsolatban örülni fogok ha bárki megkérdezi a viselőjét vagy használóját hogy honnan szerezte és azt mondja tőlem. Így lett a választott név olyan amelyben valamiképp az én nevem is benne van és utal választott tárgyaimra is, vagyis Sericarius, latinul selyemkereskedő, selyemműves.

Friss topikok

Linkblog

Akkor az első...

2008.12.17. 02:05 :: Sericarius

Jó bő lére eresztett bemutatkozó profilt írtam, itt már semmi újat nem mondok magamról

A képzeletbeli kockás papíromra - lehet jobban tenném ha bevezetnék egy igazit akkor el sem felejteném a dolgaimat - ma a következőket írtam fel:

- Legalább egy kicsit kellene franciául tanulnom, minimum az alapvető kiejtési szabályokat. Ma derült ki, hogy még a vágyva vágyot etalon Hermès nevét sem jól ejtettem eddig

- szereznem kellene valami textílipari anyagismeret vagy hasonló könyvet mert a weben sehol nem találtam normálisan rendszerezett információkat a selyemről. Mármint van rengeteg, de jobbára csak innen-onnan kiollózott részletek. Meglepő módon épp az egyik kozmetikai cég oldalán találtam egész élvezetes cikket, amiben a selyemhez kapcsolódó első (ráadásul nemzetközi) ipari kémkedési ügyről írnak (nyilván nem írom le a kozmetikai cég nevét, az amelyik a természetes szépséget hirdeti, és legendássá vált videót készített a ebben a témában, ha valakinek véletlenül nem ugrana be, akkor a youtube keresőbe kéretik az " evolution " szót beírni, az első találat lesz az) Persze a terebess.hu mint megszokott információforrásom ha keleti kultúrákról van szó most sem hagyott cserben, de ott is csak az alapanyag előállításáig van többé-kevésbé részletes információ. A feldolgozási formákról, szövéstechnikákról, festésről, már szinte semmi.

- Nyilvánhogy Széchenyi (az István) a selyemhernyótenyésztéssel és selyemkészítéssel is megpróbálkozott és mert szorgos író ember volt le is írta amit tett és gondolt erről. Igazán csodálom azt a szinte szent megszállottságot ahogy az ötleteivel foglalkozott. Ezt a könyvet (kicsit túlzás 56 oldal összesen) is megnézem majd ha legközelebb könyvtárba megyek:  Széchenyi István, gr: Selyemrül. Pesten, Trattner és Károlyi betüivel, 1840.

A nap eseménye: Ma megérkeztek az első Oscar de la Renta selyemkendőim. Lefényképeztem őket és szépen fel is teszem a selyemkendős boltomba.

Ps.: OK elfogadtam a feltételeknél, hogy reklámok is megjelenhetnek (a reklám jó, a reklám szép, a reklám hasznos), az is benne volt feltételekben, hogy változó tartalmúak, és nem feltétlenül a blog profiljába illők. De könyörgöm az első alkalommal amikor belépek, hogy az első bejegyzést megírjam, miért épp egy aranyérkenőcs????????

 

 

 


 


 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kendő selyem széchenyi oscar de la renta selyemkendő

A bejegyzés trackback címe:

https://sericarius.blog.hu/api/trackback/id/tr65827384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása