HTML

Sericarius: selyem, kendő, selyemkendő

Sericarius: Latin szó, jelentése selyemkereskedő, selyemműves Akik személyesen ismernek jól tudják, hogy szinte mindig valamilyen kendőt viselek. Úgy érzem tökéletesnek ha az öltözékhez tartozik egy selyem vagy bármilyen kendő ami a viselőjének tetszik, hozzá magához és a többi ruhadarabjához is illik. Csak nagyon finom és különleges anyagokkal foglalkozom. Csak olyan kerülhet ki a kezeim közül amit bátran vállalok, amit magam is használnék vagy viselnék. Amihez szívesen adom a nevem és amivel kapcsolatban örülni fogok ha bárki megkérdezi a viselőjét vagy használóját hogy honnan szerezte és azt mondja tőlem. Így lett a választott név olyan amelyben valamiképp az én nevem is benne van és utal választott tárgyaimra is, vagyis Sericarius, latinul selyemkereskedő, selyemműves.

Friss topikok

Linkblog

Csak vegyileg tisztítható?

2008.12.22. 05:14 :: Sericarius

Röviden: nem. Hosszabban: nem feltétlenül, de ajánlatos.

Ha úgy esik (mert büdös lett füstös szórakozóhelyen, ételszagú egy étteremben, rákenődött az alapozó vagy rúzs, vagy leetted pörköltlével) akkor a szükség nagy úr alapon lehet mosni.

De hogyan? Amire vigyázni kell az az, hogy némely kendő - a régebbiekk szinte mind - ereszthetik a szinüket. Kérdés vállalod-e a kockázatot, ha igen a következő a jótanács: kézmeleg vízben, kímélő mosószerrel, FEKTETVE. És ez a legfontosabb: soha ne hajtsd össze vizesen/nedvesen se mosás se szárítás közben mert a minták csúnyán átnyomdázódnak az egymásra fektetett oldalakra. Ha sikerült kimosni mondjuka kádba fektetve, engedd le a vizet, vedd ki és terítsd egy előre odakészített vastag törülközőre amig megszikkad és már nem folyik nem csöpög. Utána már ki lehet teríteni, de nem csak simána két sarkánál felcsippentve hanem minimum 3 de inkább 5 csipesszel, hogy a legkevésbé nyúljon meg. ha már majdnem teljesen száraz lehet óvatosan vasalni. A közepétől a szélei felé haladva, vigyázva arra, hogy ha kézzel készült a szegélye arra ne vaslj rá mert csúnyán kilapul és oda lesz az igazi selyemkendők védjegye a szépen kézzel megvarrt kis hengeres szegélye.

És tényleg csak végszükség esetén, mert lehet, hogy nagyon fog és batikolt kendőd lesz :)

Itt vehetsz mosnivaló kendőt ha még nincs : Sericarius kendőboltja

És itt nézheted meg, én hogyan jártam pórul az egyik szépséges darabommal:

Szólj hozzá!

Címkék: selyem folt mosás batik szegély selyemkendő vegytisztítás

A bejegyzés trackback címe:

https://sericarius.blog.hu/api/trackback/id/tr63836118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása